Zdravé grilování? Stačí myslet na tyto zásady!

Léto je v plném proudu a to znamená také grilování. Spousta lidí v létě griluje venku ať už maso, klobásky, ryby nebo zeleninu. Jste na čerstvém vzduchu, pozvete přátele, máte radost ze společně stráveného času a mnoho dalšího. Je to ideální letní aktivita. Grilování je však pěkně nezdravé.

Existuje zdravé grilování?

Máte pocit, že když na gril dáte místo prorostlé krkovičky kuřecí plátek nebo rybu a přidáte k tomu hromadu zeleniny, že jde o zdravé grilování. Ne vždycky to tak je. Grilování by se mělo řídit několika pravidly, které z něj udělá právě ono zdravé grilování a vy si jej budete moci připravit kdykoliv, kdy to budete potřebovat. Grilování má jednu velkou výhodu, nesmaží se na tuku. Vyzkoušejte naše rady!

Pozor na spáleniny

Dřevěné uhlí je nejčastěji využívaným pomocníkem při grilování. Nicméně mohou vznikat připečené kousky, které nejsou vůbec zdravé, i když možná pro někoho jsou skvělé.

Pozor na odkapávající šťávy

Z masa během grilování může odkapávat šťáva, která začne hořet, a mohou vznikat karcinogenní látky, které kazí chuť masa a nejsou vůbec pro tělo dobré. Je dobré se zaměřit na některé druhy masa, protože některá jsou tučnější a je tedy pravděpodobnější, že bude tuk z něj odpadávat. Pomoci mohou také grilovací podnosy, které brání odkapávání šťávy z masa.

Pořiďte jiný gril

Zdravé grilování také podporuje elektrický gril či jakýkoliv jiný. Můžete jej použít kdekoliv, nemusíte mít zahradu, ale griluje také na terase či balkóně. Můžete použít stolní nebo zahradní, podle vaší potřeby. Popřípadě můžete sáhnout po plynovém, jeden stisk a grilujete. A k tomu všemu zdravě!